Призначення в УТЛЦ людини Сольвара спровокувало відставку Пивоварського

Найближчим часом міністр інфраструктури Андрій Пивоварський виступить із заявою про свою відставку

Про це повідомляє сайт Gazeta.ua.

"Візит Байдена, схоже, не пройшов безслідно. Переформатування Кабміну почалося. Найближчим часом послідує заява про відставку міністра інфраструктури Андрія Пивоварського. Корупційні скандали, які переслідували МІУ, мабуть, дали про себе знати. Досить згадати історії з тіньовими зарплатами, непрозорі кадрові призначення, держзакупівлі за завищеними цінами", - пояснив він.

За його словами, нещодавно з критикою законодавчих ініціатив міністерства виступив профільний комітет парламенту. У провину міністерству закидають відсутність реформ та законодавчої бази для їхньої реалізації.

"Останньою краплею стало призначення на посаду зам генерального директора Українського транспортно - логістичного центру (УТЛЦ) людини народного депутата Руслана Сольвара. Конфлікт інтересів тут простежується однозначно. Сольвар пов'язаний із залізничними перевезеннями. А УТЛЦ оперує всіма державними вантажними вагонами. Таке призначення після візиту Байдена порівняно з ляпасом Штатам. Роль Пивоварського в цьому призначенні не зовсім зрозуміла. Але, на жаль, ситуація стала фатальною для його кар'єри", - повідомляє джерело.