У Франції покажуть фільм про пожежу в Одесі 2 травня 2014 року

Французький режисер зняв фільм-дослідження про трагічні події в одеському Будинку профспілок

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РІА "Новости".

Тележурналіст та режисер Поль Морейра готує фільм "Маски революції", який буде показаний у Франції у лютому на "Канал +". Під час зйомок автор фільму розмовляв з представниками "Азову", "Правого сектора" та проводив власні дослідження.

"У вересні я відправився в Україну і зняв фільм під назвою" Маски революції". Я хотів розібратися в одеській бійні - вона повністю замовчувалася в Європі, ніхто толком не знав про неї, включаючи мене. Коли я туди приїхав, то був вражений - 45 осіб померли в центрі Європи, і ніхто не знав!" - сказав Морейра.

За його словами, ідея була в тому, щоб "піти за лаштунки", тому що сприйняття середньостатистичним французом подій в Україні "трохи чорно-біле": біле - це українська революція, а чорне - проросійські сепаратисти. 

"Я хотів піти від чорно-білого сприйняття і побачити, що ж насправді сталося, розібратися, що таке ці батальйони, бригади, самооборона, які були на передовій української революції. Це не було детально досліджено, ми не знали, хто вони, що робили і які у них стосунки з українським урядом - вони йому допомагають чи тримають у заручниках?" - додав журналіст.