У МОЗ назвали імовірну причину смерті 3-річного хлопчика у Білій Церкві

Сьогодні в Міністерстві охорони здоров'я офіційно озвучили попередню причину смерті трирічної дитини в Білій Церкві

Про це під час брифінгу повідомив член центральної групи з оперативного розслідування випадку патологоанатом В'ячеслав Дібров, передає Еспресо.TV з посиланням на LB.

"Згідно з попередніми даними, у дитини було два захворювання: ГРВІ і гіпертрофічна кардіоміопатія. Обидва ці захворювання могли стати причиною смерті - це так званий біказуальний варіант патологоанатомічного діагнозу", - сказав Дібров.

Причиною кардіоміопатії, по слова лікаря, могла стати інфекція, перенесена матір'ю під час вагітності.

Лікар категорично відкинув можливий зв'язок захворювань з вакцинацією від поліомієліту.

Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець підкреслив, що єдине можливе наслідок від вакцинації ОПВ (оральної поліомієлітної вакциною) - це паралітичний поліомієліт, який абсолютно не збігається за симптоматикою з випадком в Білій Церкві.

Ігор Перегінець також повідомив, що міністерство прийняло рішення продовжити другий тур вакцинації від поліомієліту в зв'язку з тим, що багато батьків злякалися повідомлень у ЗМІ про зв'язок вакцинації з випадком в Білій Церкві і відклали щеплення.

"Я не виключаю, що ця паніка - елемент гібридної війни проти України, - заявив Перегінець. - У кожному разі, це питання національної безпеки, і їм повинні займатися відповідні служби".

На даний момент вакцинацією від поліомієліту охоплено 44% дітей віком до 4 років, тоді як для формування популяційного імунітету необхідний охоплення 95% і вище.