У Північної Кореї з'явилася воднева бомба

Північна Корея позиціонує себе як сильна ядерна держава, у розпорядженні якої є як ядерні, так і водневі бомби

Про це заявив очільник Північної Кореї Кім Чен Ин у Пхеньяні, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на південнокорейське агентство Yonhap.

За словами експертів, це перший випадок, коли північнокорейський лідер повідомив про роботи зі створення водневої бомби.

Водночас японське агентство Kyodo, наводячи слова Кім Чен Ина, стверджує, що лідер Північної Кореї говорив лише про наявність технології, необхідної для створення водневої бомби.

 

Минулого тижня колишній міністр оборони США Уільям Перрі розповів в інтерв'ю радіостанції "Голос Америки", що в 1994 році у Вашингтона був план завдати повітряного удару по ядерному дослідницькому центру Йонгбун, після того як влада Північної Кореї відмовилися приймати там експертів МАГАТЕ.

Перрі зазначив, що атака була скасована через побоювання, що відразу після бомбардування армія КНДР нападе на Південну Корею. В результаті вдалося досягти дипломатичного вирішення проблеми.

На початку 2000-х Пхеньян заявив про проведення успішних випробувань ядерної зброї та входження до клубу ядерних держав.