За добу в АТО 2 військових загинули, 10 бійців поранені

За минулу добу внаслідок бойових дій на Сході України двоє українських військовослужбовців загинули, 10 бійців було поранено

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Еспресо.TV.

Він додав, що, за уточненою інформацією, у вівторок, 8 грудня, було поранено не п'ять, а дев'ять українських військовослужбовців.

Мотузяник розповів, що бойовики тричі порушили режим тиші на ділянці фронту Щастя - Трьохізбенка вздовж Сіверського Донця. При цьому ворог застосував гранатомети різних систем та 82-мм міномет.

На Донецькому напрямку поблизу селища Луганське ворог застосував БМП, а також стрілецьку зброю і гранатомети. Дещо спокійніше було на північ від Горлівки (у Майорську), де вчора сталося дві короткотривалі провокації. У селищі Новгородське ворог застосував 120-мм міномет та гранатомети різних систем.

Епіцентром протистояння вчора було місто Красногорівка. На цьому рубежі оборони було зафіксовано численні мінометні та танкові обстріли.

По селищу Курахівка (12 км до лінії фронту) було випущено чотири ракети з ворожої установки "Град". Натомість у Мар’їнці вчора було спокійно.

Також, за оперативною інформацією, бойовики тримають на лінії зіткнення та епізодично використовують установки "Град-П" ("Партизан").

На Маріупольському напрямку в селищі Новтороїцьке відбулося бойове зіткнення сил АТО з противником. Також неспокійно вчора було у Широкиному, де відбулося два обстріли з 82-мм мінометів, серія пострілів з гранатометів тощо.