Призначення в УТЛЦ людини Сольвара - це корупція, - Деоконтроль

Спроба призначення одним з керівників Українського транспортно-логістичного центру (УТЛЦ) Андрія Федоровського, який представляє інтереси нардепа від БПП Руслана Сольвара, є прикладом корупції у вищих колах української влади.

Про це заявили в міжфракційному депутатському об'єднанні "Депутатський контроль".

На думку члена "Депконтроля" Максима Полякова, просування парламентаріями в керівництво держпідприємств своїх людей - це однозначний конфлікт інтересів і джерело корупції у сучасній Україні. "Це руйнування держави, і у нас ця практика, коли народні депутати в будь-яке міністерство і відомство намагаються просувати когось свого, на жаль, не минає. У цьому й зароджується корупція. Тому що, якщо тебе просунули, то ти вже комусь щось -винен, і тобі ставлять якісь завдання. Депутати повинні займатися своєю прямою діяльністю... Призначають навіщо? Призначають для того, щоб потім вирішувати якісь власні питання: тендери, закупівлі та інше ", - зазначив Максим Поляков.

Нагадаємо, ЗМІ заявили про те, що Андрія Федоровського, генерального директора компанії "Медтрудтрнас", яку "Наші гроші" пов'язують з членом транспортного комітету ВР Русланом Сольваром, призначено заступником генерального директора Українського-транспортно логістичного центру. УТЛЦ є оператором всіх державних вантажних вагонів.

У Міністерстві інфраструктури заявили, що Федоровський на даний момент не має відношення до УТЛЦ. В "Укрзалізниці" заявили, що офіційно такого співробітника в держкомпанію ще не призначено. При цьому не повідомляється, чи розглядалася кандидатура Федоровського, і чи був підготовлений проект наказу про його призначення. У ході брифінгу в Кабміні міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що не може відповісти, чи бере Федоровський участь у кадрових конкурсах «Укрзалізниці».