Розчарувався в Росії: Директор ялтинського зоопарку каже, що займатись бізнесом у Криму неможливо

Директор ялтинського зоопарку "Сказка" та парку львів "Тайган" Олег Зубков вважає, що зараз у Криму неможливо проводити будь-яку роботу чи займатися бізнесом

Про це Олег Зубков розповів в інтерв'ю сайту Slon повідомляє Еспресо.TV.

Видання пише, що Зубков закрив зоопарк "Сказка" і парк тигрів "Тайган" після конфлікту з Наталією Поклонською, яка називає себе прокурором окупованого Росією Криму. Вона звинуватила бізнесмена в тому, що він отруїв трьох білих тигренят та робить собі на них піар.

За словами Зубкова, він ще не має даних розтину, тому не знає причин смерті нащадків Тигрюлі.

"Знаємо лише одне – ці тигренята тигренята відмовники, мати народила їх дуже слабкими і відмовилася годувати", - сказав в інтерв'ю Зубков.

За його словами, коли в Криму відключилась електроенергія, 1 грудня в зоопарку згорів генератор.

"Зоопарк, який має територію кілька гектарів і в колекції якого сотні тропічних тварин, які вимагають постійного обігріву, залишився наодинці з холодом та двома генераторами по сім кіловат. Це одна десята наших потреб. Ми знайшли можливість пристосуватися і зберегли колекцію в півтори тисячі тварин, але у малюків у вольєрі не було підігріву підлоги, не працювала лампа. Ми вважаємо, що це могло спровокувати ті патологічні порушення, які у них були", - розповів Зубков.

Поклонська, сказав він, не дочекавшись результатів розтину заявила, що тигренята отруєні, а він, Зубков, робить собі на цьому піар.

Видання також нагадує, що Олег Зубков колись був депутатом від БЮТ і активно підтримував анексію Криму. Він агітував за референдум, закликав "врятувати Крим від хаосу, який оселився в Україні". Пропонував виставити своїх левів проти тих, хто спробує зірвати голосування. Після псевдореферендума він увійшов до складу Загальноросійського народного фронту і пропонував поставити пам'ятник Володимиру Путіну як "збирачу російських земель".