Ще трохи і ціна нафти Brent не впишеться в бюджет Росії

Під час торгів на лондонській біржі ICE Futures ф'ючерси на нафту марки Brent опустилися більше ніж на 5%, до $37,8, а на нафту марки WTI - більше ніж на 3%, до $35,72

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.ru.

Світові ціни на нафту почали стрімко падати після публікації доповіді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА ) про світовий попит на нафту в 2015-2016 роках.

Згідно з доповіддю МЕА, його новий прогноз повністю збігається з попереднім. Агентство досі очікує зростання попиту в 2015 році на 1,8 млн барелів нафти на добу, а в 2016 році - на 1,2 млн барелів на добу.

Крім того, в доповіді наголошується, що в листопаді поставки нафти на світовому ринку перевищили 96,9 млн барелів на день на тлі зростання пропозиції з країн ОПЕК. Тим часом поставки з країн, що не входять в картель, склали 58,5 млн барелів на добу. Видобуток нафти ОПЕК в листопаді зросла на 50 тис. барелів на добу, до 31,73 млн барелів на добу.

На негативну динаміку нафти продовжують впливати і рішення ОПЕК від 4 грудня. Організація не прийняла рішення щодо зміни квоти на видобуток нафти, що становить 30 млн барелів на день, при цьому вирішила зберегти рівень фактичного видобутку, який перевищує квоту на 1,5 млн барелів.