У Києві Данте Аліг'єрі "подарували" пам'ятник та нову планету

В Києві на Володимирські гірці відбулася церемонія відкриття пам’ятника італійському поету XIІI століття, а українські вчені назвали відкриту планету на його честь

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі КМДА. 

"Рік тому ми звернулися до всіх іноземних представництв і в рамках проекту запропонували створювати в Києві такі культурні осередки їхніх країн. І я дуже радий, що в рамках цього проекту ми сьогодні відкриваємо пам’ятник відомому італійському поету та діячу Данте Аліг’єрі" , – відзначив Віталій Кличко на відкритті. 

Також він додав, що це лише перший крок, а наступним планується відкриття пам’ятника Шевченкові у Флоренції.

На церемонії відкритті пам’ятника відомому діячу був присутній посол Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо, який зачитав привітання від мера Флоренції – рідного міста Данте. 

Він додав, що з ім'ям Данте їхня країна пов'язує поширення своєї мови і безперервність існування італійської літератури впродовж років. 

"Постать Данте відома далеко за межами Італії. Він відзначився і на український землі, такій  багатій письменниками та поетами. Багато з них – від Гоголя, Шевченка, Франка до Лесі Українки, Булгакова, Ахматової – черпали з творчості Данте", - зауважив він.

Окрім пам'ятника, Данте присвятили малу планету. Відкрили її вчені Андрушівської астрономічної обсерваторії. Планета була офіційно названа "Società Dante" ("Товариство Данте") на честь Товариства Данте Аліг’єрі і відповідне свідоцтво було вручено послу Італії на церемонії відкриття пам’ятника відомому діячу