У посольстві Туреччини пояснили, за що вишвирнули з країни російських журналістів

Затримані 7 грудня в Туреччині російські журналісти не мали акредитації та дозволу на зйомку, заявили в посольстві Туреччини в Москві

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Турецька влада попередила їх про необхідність отримати відповідні документи, проте цього так і не було зроблено, пояснили в дипвідомстві причини затримання і подальшої депортації росіян.

Раніше в російському МЗС заявили, що члени знімальної групи програми "Спеціальний кореспондент" державного телеканалу "Росія 1" були затримані "невідомими особами в цивільному" в прикордонній з Сирією провінції Хатай на південному сході Туреччини.

Відомство також засудило дії турецької влади, назвавши їх неправомірними.

У посольстві Туреччини стверджують, що "група російських громадян", які назвали себе журналістами, була виявлена ​​в районі Рейнахли за 200 метрів від сирійського кордону, який є "військовою зоною підвищеної напруженості".

Їм було письмово запропоновано отримати акредитацію в "в найближчій провінції Адана" і приступити після цього до журналістської роботи.

Наступного дня та ж група була помічена на кордоні провінції Антакья, де продовжувала "вести несанкціоновану діяльність", після чого стосовно них була запущена процедура видворення з країни, повідомили в посольстві.