За добу в АТО втрат серед українських військових немає

За минулу добу на Сході України жоден з українських військовослужбовців не загинув і не був поранений

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Еспресо.TV.

Водночас він наголосив, що в обстановка на сході України залишається неспокійною. Так, кількість епізодів порушення режиму тиші з боку незаконних збройних формувань зберігається на рівні кінця весни - початку літа.

За інформацією Мотузяника, на Луганському напрямку ворог порушив режим тиші лише в одному місці - поблизу Щастя. Бойовики кілька разів вистрілили з гранатомета з протилежного берега Сіверського Донця.

На Донецькому напрямку поблизу селища Луганське терористи двічі застосували стрілецьку зброю. На північ від Горлівки - аналогічна ситуація. У Зайцевому відбувся мінометний обстріл противника - було випущено п'ять мін.

У Новгородському та Пісках вчора обстріли йшли практично безперервно. Важке озброєння противник при цьому не застосовував.

У Красногорівці відбулося три мінометних обстріли та низка дрібніших провокацій незаконних збройних формувань. В одному випадку сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Також противник порушував режим тиші на інших ключових вузлах оборони: Авдіївці, Опитному, Мар’їнці.

На Маріупольському напрямку окупанти порушили режим тиші на лінії оборони Старогнатівка - Гранітне. При цьому бойовики застосували БМП, гранатомети та стрілецьку зброю. Також одразу після опівночі вчора у Широкиному відбулося два артилерійських та один мінометний обстріл. При цьому було випущено дві міни та 24 снаряди.