Інформація про тиск на конкурс в антикорупційне агентство не відповідає дійсності, - Мін'юст

Інформація про те, що уряд нібито має вплив на роботу конкурсної комісії щодо обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), є маніпулятивною і не відповідає дійсності

Про це заявила перший заступник міністра юстиції, голова конкурсної комісії з обрання членів НАЗК Наталія Севостьянова, передає Еспресо.TV. з посиланням на Укрінформ.

"На сьогоднішній день всі ті заяви, які з'явилися у ЗМІ, або заяви окремих організацій про те, що уряд має можливий вплив на цю комісію, є маніпулятивними і не відповідають дійсності", - сказала вона.

Севостьянова наголосила на тому, що НАЗК обирається незалежною конкурсною комісією у складі восьми осіб.

Уряд має в складі цієї комісії лише одного представника, голова Нацдержслужби входить до складу цієї конкурсної комісії за посадою, одного представника має президент. Інші п'ять представників є представниками громадськості: чотири - представники неурядових організацій, п'ятий - делегований парламентом представник громадськості.

До того ж, як зазначила Севостьянова, всі питання щодо обрання цих представників громадськості були зняті, оскільки відбулися повторні перевибори.

"Незалежність цієї комісії була підтверджена як національними неурядовими організаціями, які працюють в Україні, так і нашими міжнародними партнерами, ЄС, іншими міжнародними організаціями", - додала вона.

Також, за її словами, всі засідання комісії були відкритими і транслювалися в режимі онлайн, а всі записи засідань можна знайти на YouTube-каналі КМУ.