На Філіппінах через тайфун евакуювали понад 700 тисяч людей

Влада Філіппін евакуювала понад 700 тисяч людей з прибережних районів країни через наближення тайфуну "Мелор"

Про це повідомили місцеві служби, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

За даними національного відомства з управління в надзвичайних ситуаціях, в провінції Албай влада евакуювала близько 600 тисяч осіб через побоювань, що зливи можуть викликати сходження зсувів на схилах розташованого в регіоні вулкана Майон.

Високі хвилі вже були помічені поруч з містом Легаспі, звідки влада вивозила людей на армійських вантажних автомобілях. Ще 130 тисяч були евакуйовані в сусідній провінції Сорсогон.

Через наближення тайфуну "Мелор" до східного узбережжя країни в регіоні оголошено штормове попередження вищого рівня небезпеки, всього попередження було випущено у 20 із 81 провінції, в тому числі й в столичному регіоні. Влада розпорядилася тимчасово закрити школи і деякі офіси, а також закликала екстрені служби бути готовими приступити до евакуації.

Представник національного управління з попередження стихійних лих Александр Пама повідомив, що тайфун "Мелор" принесе із собою повені, зсуви і штормові хвилі висотою до чотирьох метрів. Також очікуються пошкодження ліній зв'язку і електропередачі.

Очікується, що тайфун пройде через центральну частину країни вранці у вівторок, після чого попрямує в Південно-Китайське море.