У Росії половина населення не знає своєї географії

Середній бал за Всеросійський географічний диктант не перевищив "трійку"

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Середній бал за підсумками першого Всеросійського географічного диктанту, який пройшов у всіх регіонах країни, склав 55 балів з можливих 100 балів, або "трійка" в шкільній термінології.

"Ще більш сумно, що 48% учасників акції написали диктант нижче середнього рівня, тобто отримали трійку з мінусом або двійку. І це на тлі того, що значна частина учасників позначила географію своєї професійною сферою діяльності або віднесла себе до активних туристів ", - йдеться на сайті  організатора диктанту - Російського географічного товариства (РГТ).

"На жаль, 100-бальні результати зафіксовані далеко не у всіх регіонах, а загальне число робіт, що заслужили вищу оцінку, не перевищує 1%", - наголошується в повідомленні.

Взяти участь у диктанті могли всі охочі, незалежно від віку, освіти, соціального статусу та сфери діяльності. Загальне число учасників диктанту - близько 72 тисяч чоловік.

За словами організаторів, остаточні висновки за результатами перевірки численних робіт робити рано - фахівці ще займаються аналітикою і зводять результати. Остаточні результати географічного диктанту будуть озвучені на початку 2016 року.

"Передбачається, що його підсумки будуть використані при підготовці нової концепції географічної освіти в Росії", - підкреслили в РГТ.

Тема диктанту - "Моя країна - Росія". Він містив у собі 25 тестових завдань, розділених на три блоки: завдання на знання географічних понять і термінів; перевірка знань про розташування географічних об'єктів на карті; знання географічних описів.