Бойовики використовують заборонені 120-мм міномети для обстрілів українських військових, - штаб

Бойовики російсько-терористичних військ упродовж сьогоднішнього дня здійснили близько 10 збройних провокацій проти бійців сил АТО

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на повідомлення прес-центру АТО у Facebook.

"Найбільше спроб змусити українських воїнів відкрити вогонь у відповідь та порушити Мінські домовленості бандити намагались втілити в життя поблизу тимчасово окупованого Донецька. Зі стрілецької зброї та гранатометів загарбники неприцільно обстрілювали Авдіївку, Опитне, Піски та Новгородське", - йдеться у повідомленні. 

За словами військових, в районі Горлівки зі стрілецької зброї вкотре обстріляли Луганське, а під прицільний вогонь з гранатометів потрапило Зайцеве.

"Також сьогодні підзвітні російській владі гібридні бандформування знову використали заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети. Декілька мін прилетіли з їхнього боку та розірвались неподалік наших позицій у Пісках. Жодне з намагань окупантів спровокувати українських захисників на відкриття вогню успіхом не увінчалось", - наголошують у штабі. 

Варто додати, що групи цивільно-військового співробітництва сил АТО продовжують допомагати місцевим мешканцям вздовж усієї лінії розмежування сторін.

"Так, сьогодні в місто Мар'їнка українські військові доставили вугілля для опалення домівок у цьому прифронтовому місті. Також в селище Бердянське, що неподалік Маріуполя, наші військові організували доставку гуманітарної допомоги. Зокрема, теплий одяг, продукти харчування та предмети першої необхідності", - повідомляють військові.