Керрі каже, що шукає у Москві точки дотику

Держсекретар США Джон Керрі сказав перед зустріччю з головою російського МЗС Сергієм Лавровим, що шукатиме виходи з сирійської та української кризи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

У Москві розпочались переговори Держсекретаря США Джона Керрі з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Потім американський дипломт збирається зустрітися з Путіним.

"Під час зустрічі наших президентів у Нью-Йорку вони обидва дали ясно зрозуміти, що вони хочуть знайти виходи з криз в Сирії та в Україні. Вони заявили, що нам необхідно зустрітися, щоб знайти точки дотику та як нам досягти прогресу", - сказав Керрі перед початком переговорів.

Він додав, що між Росією та США існують розбіжності, але обидві країни вже довели, що навіть в таких умовах можуть ефективно співпрацювати. Як приклад він навів переговори щодо ядерної програми Ірану та ситуації в Сирії.

"На обох віденських зустрічах (щодо сирійської кризи. – Ред.) ви показали, що ви - значущий партнер", - додав держсекретар.

Лавров сказав, що цінує можливість "продовжити взаємодію по цілому ряду міжнародних проблем", серед яких він згадав і ситуацію в Україні.

"Безумовно, ми дуже хотіли б продовжити розмову наших президентів про те, як США можуть сприяти врегулюванню української кризи. Враховуючи вплив Вашингтона на Київ, це було б гарною підмогою в діяльності в "нормандському форматі", - сказав Лавров.