Президент назвав ганебним інцидент з Аваковим та Саакашвілі

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Нацраді неприпустимі лайки й образи, - особливо ті, які мають ксенофобський підтекст, зачіпають національну гідність людини, ставлять під сумнів її український патріотизм

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу президента. 

"Як президент, гарант Конституції, прав і свобод громадян, я не можу обійти мовчанкою ганебний інцидент, який стався в понеділок на Національній раді реформ. Дискусія на цьому майданчику часто виходить гострою й гарячою. Там стикаються різні точки зору, продукуються ідеї, знаходяться компроміси, народжуються реформи. Але в Нацраді, як ніде, неприпустимі груба лайка та образи, - особливо ті, які мають ксенофобський підтекст, зачіпають національну гідність людини, ставлять під сумнів її український патріотизм, пропонують комусь "забиратися з України геть", - заявив Порошенко. 

За його словами, він не шкодує про рішення запросити в Україну міжнародну команду реформаторів.

"Це я запросив до України міжнародну  команду реформаторів, яка вже встигла стати справді українською не лише за наданими їм паспортами, але й за духом", - наголосив президент. 

Читайте також: Ексцес Саакашвілі. 

За його словами, боротьба з корупцією - це не галузь шоу-бізнесу. Порошенко наголошує, що ані державні службовці, ані народні депутати не повинні брати участі у подібних "виставах".

"Переконливішим виглядатиме не той, хто скаже красивіше, а хто свою доказову базу подасть до  Національного антикорупційного бюро. Це принципово новий, незалежний від влади орган, сформований на основі прозорого конкурсу і прискіпливого відбору директора, детективів та прокурорів. Настав час від антикорупційних шоу переходити до антикорупційних справ", - йдеться у повідомленні.