Фотофакт: Випробування модернізованого українського вертольота МІ-8

"Укроборонпром" успішно випробував модернізований вертоліт МІ-8МСБ

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", передає Еспресо.TV.

ДП "Завод 410 ЦА", що входить до складу "Укроборонпрому", успішно завершив цикл наземних та льотних  випробувань модернізованого вертольота МІ-8МСБ, що отримав збільшену дальність польоту та вантажопідйомність і менші витрати палива.

"На вертоліт МІ-8 було встановлено нові унікальні турбовальні двигуни ТВ3-117ВМА СБМ1В 4Есер з одновальним газогенератором та вільною турбіною. Вони поєднують у собі високу надійність та спроможність працювати за різних кліматичних умов. У конструкцію закладено цілу низку перспективних авіаційних рішень, призначених для вертольотів п’ятого покоління", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що МІ-8МСБ може виконувати завдання різної складності та використовуватися для потреб Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства лісного господарства.

"Двигуни підтримують потужність за більших показників температури зовнішнього повітря (з +35 до +60), висот базування та польотів. Максимальна статична висота польоту збільшилась з 1800 м до 2400 м, а динамічна – з 4500 м  до 7300 м. Відповідно, зросла і практична дальність польоту з одним додатковим баком – з 780 км до 920 км – та знизились витрати пального", – повідомили в "Укроборонпромі".