Google створює компанію з прокату безпілотних авто

Американська корпорація Google в майбутньому році має намір створити окрему компанію, яка займеться прокатом безпілотних автомобілів Google

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Lenta.ru.

Співрозмовник агентства в компанії відзначив, що автономні транспортні засоби Google пройшли вже понад мільйон миль (1,6 мільйона кілометрів) по суспільних дорогах, в основному в районі Сан-Франциско і Остіна (штат Техас). За його словами, цей сервіс логічно буде запустити саме там.

На перших порах безпілотні машини їздитимуть не по дорогах, а на обмежених майданчиках - кампусами коледжів і територіям різних організацій, військових баз.

У серпні Google змінив структуру активів, в результаті було створено холдинг Alphabet (об'єднує Google, Calico, Google Ventures і Google Capital), в рамках якого і створюється компанія з прокату електрокарів.

У лютому Bloomberg повідомляло, що Google розробляє конкурента Uber в ув'язці з автономними автомобілями.
Перший автономний автомобіль власної розробки Google представила в травні 2014 року, а в листопаді 2015-го корпорація показала новий зовнішній вигляд цих машин.

Програма з розробки машини на автопілоті стартувала в Google в 2009 році. Автори проекту обіцяли створити найбезпечніший автомобіль, описавши кілька потенційно успішних сценаріїв роботи самоврядного електрокара.