Клінтон радить американцям готуватися до нових терактів

Сполучені Штати повинні бути готові до нових терористичних атак на території країни після трагедії в Сан-Бернардіно

Про це заявила у вівторок екс-держсекретар США Гілларі Клінтон, яка є фаворитом президентських перегонів серед кандидатів від Демократичної партії, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Ми (США, - Ред.) повинні бути готові до нових терористичних атак", - наголосила Клінтон.

Вона виступала в Університеті штату Міннесота в місті Міннеаполіс, де виклала частину своєї стратегії нацбезпеки і запобігання випадків так званого внутрішнього тероризму, коли вилазки на території США роблять американці, які були піддані радикалізації та впливу екстремістських ідей ззовні.

Екс-держсекретар зазначила, що в разі свого обрання на пост президента вона зробить все можливе, щоб забезпечити безпеку американських громадян.

За її словами, в першу чергу необхідно вжити заходів, щоб зупинити вербування, яке різні терористичні угрупування, включаючи "Ісламську державу", проводять за допомогою соціальних мереж.

Вона також виступила за посилення перевірок щодо бажаючих отримати американські візи, які протягом останніх п'яти років перебували в країнах, де діють бойовики ІД.

"Необхідно ретельно вивчати повідомлення (претендентів на американську візу) в соціальних мережах, перш ніж видавати візи", - зазначила Клінтон. Вона також закликала ввести повну заборону на продаж у США гвинтівок військового зразка, які тут називають штурмовими.