Пивоварський пішов, щоб не працювати з Сольваром, - Кухар

Відставка міністра інфраструктури Андрія Пивоварського пов'язана зі спробою здійснити в "Укрзалізниці" кадрові призначення, які б негативно позначилися на його іміджі у майбутньому

Про це у своєму Фейсбуці заявив відомий блогер Михайло Кухар. З його слів, варіант відставки Пивоварський розглядав давно, але була "остання крапля", що змусила його прийняти непросте рішення.

"За день до відставки у ЗМІ стався витік, що... міністр скоро виступить із заявою про відставку. В якості одного з мотивів, який виконав роль "останньої краплі", в новинах називали спробу протягнути призначення в Український транспортно-логістичний центр (УТЛЦ) людину нардепа Руслана Сольвара.

Наскільки можна довіряти джерелу цієї версії? Якщо той, хто злив у ЗМІ цю інформацію, точно знав про намір Андрія наступного дня виступити із заявою, то і відносно всього іншого у нього були досить достовірні відомості. Адже заява Пивоварського про відставку навіть для найближчого кола ЗМІ виявилася справжньою сенсацією", - зазначив експерт.

З його слів, необхідність роботи з Сольваром Пивоварський сприймав як катастрофу для своєї ділової репутації.

"Чи справді призначення людини Сольвара - це скандал і пляма на репутації Андрія? Безумовно. Сольвар займається залізничними перевезеннями. Бере для цього вагони Укрзалізниці. Якщо його директор сяде у УТЛЦ, це означає, що Сольвар видаватиме вагони собі самому. І відповідно не видавати своїм конкурентам. Це класичний конфлікт інтересів і 100-відсотковий корупційний ризик!" - вказує Кухар.

На думку експерта, витік інформації з міністерства з неофіційним поясненням Пивоварського могло організувати оточення голови відомства.

"Тепер для наступного міністра поява людини Сольвара в УЗ з репутаційного погляду самовбивча. Можливо, це прощальний привіт колишнього міністра людям, які не зрозуміли, що йому всього 37 років. І отримати таку пляму на репутації для нього набагато страшніше, ніж втратити посаду міністра" , - зазначив Кухар.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив про свою відставку у п'ятницю, 11 грудня, на брифінгу в Кабінеті Міністрів. Однак вже 10 грудня в ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в міністерстві з'явилися повідомлення, де стверджувалося, що міністр найближчим часом виступить із заявою про складання повноважень. Причому однією з причин відставки називався скандал, пов'язаний зі спробою призначити в УТЛЦ директора комерційної компанії "Медтрудтранс" Андрія Федорівського, що представляє нардепа від БПП Руслана Сольвара.