Російська влада не залишила нам вибору: Два кримськотатарських ЗМІ заявили про закриття

Дитячий кримськотатарський телеканал Lâle і сайт "15 хвилин", що входять до медіахолдингу ATR, повідомили про закриття

Про це йдеться у зверненні колективів цих ЗМІ, оприлюдненому на Facebook, передає Еспресо.TV.

"Через позбавлення ліцензії на мовлення телеканал ATR був змушений покинути Батьківщину і почати незалежне мовлення з Києва. Закриття Lâle і "15 хвилин" стало вимушеним кроком у зв'язку з посиленням репресій проти кримських татар", - сказано в заяві.

"Російська влада не залишила нам вибору: або стати частиною пропагандистської машини - або припинити роботу в Криму. (...) ми зробили свій вибір: зберегти честь і гідність, не піддатися на шантаж і погрози репресивної влади", - йдеться у зверненні колективів до власника холдингу Ленура Іслямова.

"Кримські татари - не раби, а корінний народ Криму на своїй Батьківщині. Ми разом з вами обов'язково повернемося в ефір - у вільному Криму, де дотримуються прав людини, а свобода слова є основоположною цінністю", - сказано в повідомленні.

"Бути пропагандистським рупором у руках Аксьонова та Ко, принижуватися перед тими, хто вважає нас народом другого сорту, негідно кримських татар. (...) будемо завжди допомагати вам і нашим колегам, що працюють у Києві, у висвітленні істинного становища кримських татар під владою Росії і в боротьбі за майбутнє кримськотатарського народу. Крим буде вільним!" - йдеться в заяві.