У Росії ювілей мера за 70 тисяч доларів замаскували під дитяче свято

Трьох співробітників адміністрації Самари запідозрили у шахрайстві при підготовці до святкування 50-річчя мера міста Олега Фурсова

Про це в середу, 16 грудня, ТАСС повідомив начальник Головного управління МВС по області Сергій Солодовников, передає Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

За його словами, чиновники зажадали від торгових підприємств безкоштовно надати продукти для банкету, який проходив у готелі Holiday Inn. При цьому свято значилося як дитячий ранок на честь Нового року.

"Мене особисто цей факт як начальника главку, як громадянина, обурює. І можу запевнити жителів міста Самари, що ми в повному обсязі розслідуємо цю справу і вона буде направлена до суду. Всі винні високопосадовці будуть притягнуті до відповідальності за ті діяння, які вони вчинили", - заявив Солодовников.

Відносно підозрюваних порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 159 ("Шахрайство, вчинене особою з використанням свого службового становища") КК РФ.

За даними агентства, раніше з'явилася інформація, що минулий в суботу, 12 грудня, ювілей мера Самари обійшовся в 10 млн рублів. Користувачі соціальних мереж, посилаючись на джерела, повідомляли, що на день народження було запрошено понад 300 гостей, на святі виступали зірки естради. При цьому уточнювалося, що градоначальник вже втретє відзначив своє 50-річчя. Прокуратура Самарської області, в свою чергу, почала перевірку даної інформації. Зокрема, співробітники відомства планують з'ясувати, чи не витрачалися чи на захід бюджетні гроші.

В адміністрації міста підтвердили факт проведення свята. Олег Фурсов на брифінгу в середу, 16 грудня, заявив, що планує подати до суду на журналістів, які поширили недостовірну інформацію про його ювілей. Глава Самари додав, що всі витрати на святкування дня народження в кілька разів нижчі ніж озвучені у пресі і відповідають його декларації про доходи.

"Все, що говориться на цю тему, - абсолютна брехня. Я сплатив всі рахунки самостійно і готовий показати всі платіжні документи", - сказав Фурсов.