Антикорупційній прокуратурі для ефективної роботи не вистачає 78 млн грн

Для ефективної роботи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на наступний рік необхідно 78 млн 110 тис. грн

Про це під час засідання парламентського комітету з питань запобігання корупції заявив очільник відомства Назар Холодницький, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Ще до обрання керівника генпрокурор направив лист з обґрунтуванням необхідних для забезпечення роботи коштів на 2016 рік. Пропонована сума 78 млн 110 тис. грн", - зазначив Холодницький.

Водночас він зауважив, що ця цифра не знайшла відображення в проекті держбюджету на наступний рік.

"Ми пам'ятаємо неодноразові заяви політиків про необхідність незалежного фінансування. У п'ятницю був поданий проект бюджету, і ми не знайшли там рядка під САП, що може поставити під загрозу функціонування прокуратури", - наголосив Холодницький.

Він також додав, що належне фінансування є вкрай важливим для мотивації рядових прокурорів, конкурс на посади яких наразі оголошений.

У свою чергу заступник голови комітету з питань запобігання корупції Віктор Чумак наголосив, що САП має бути фінансово незалежною від Генпрокуратури.

"Проблема в тому, що фінансування Антикорупційної прокуратури заганяється у фінансування Генпрокуратури. Це неприйнятно. Повинен бути окремий рядок в держбюджеті на фінансування САП", - заявив він.

Зрештою під час засідання комітету сторони ухвалили заяву стосовно необхідності фінансування САП окремим рядком у держбюджеті.