Допоможи Бетховену. Google присвятив дудл-головоломку 245-річчю композитора

Google відзначив ювілей видатного німецького композитора оригінальним дудлом-грою, в якій користувачі мають допомогти Бетховену відшукати партитуру

Про це повідомляє Еспресо.TV.

16 грудня виповнюється 245 років з дня народження відомого німецького композитора. З цієї нагоди Google створив дудл, який являє собою інтерактивну гру.

Дудл побудований у вигляді історії. За її сюжетом, Бетховен вирушає до філармонії, але його партитуру з'їдає кінь. Уривки аркушів з нотами розлітаються по вулиці. Тепер користувачі мають допомогти легендарному композитору. 

У віртуальній грі треба зібрати музичні головоломки – розставити у вірному порядку уривки найвідоміших творів музиканта: "П'ятої симфонії", "До Елізи", "Місячної сонати" і "Оди радості".

Якщо користувачу вдасться зібрати все вірно, Бетховен потрапить до філармонії.

Бетховен - ключова фігура західної класичної музики в період між класицизмом і романтизмом. Його твори є  найбільш виконуваними у всьому світі. Бетховен творив у всіх жанрах, що існували в його час, включаючи оперу, музику до драматичних спектаклів, хорові твори. Найзначнішим у його спадщині вважаються інструментальні твори: фортепіанні, скрипкові і віолончельні сонати, концерти для фортепіано, для скрипки, квартети, увертюри, симфонії. Творчість Бетховена справила значний вплив на симфонізм XIX і XX ст.