Путін натякнув, що Туреччина "лизнула" США

За словами Путіна, він не бачить перспектив налагодити стосунки з Туреччиною

Про це російський президент сказав під час своєї щорічної прес-конференції повідомляє Еспресо.TV.

"Це був не недружній, а ворожий крок", - сказав Володимир Путін, маючи на увазі збитий турецьким винищувачем російський Су-24.

За його словами, якби це був нещасний випадок, то треба було одразу зняти трубку, щоб пояснити, що сталося. Натомість, турки "побігли в Брюссель: караул, нас ображають", сказав він.

Також Путін сказав, що ніколи не чув про туркоманів.

Я знав, що там є туркмени, наші рідні. Я поняття не мав, нам ніхто нічого не казав. Невже важко було зняти трубку? Сказати, просимо не наносити удар? Ніхто нічого не казав", - сказав Путін.

Далі він почав погрожувати.

"Я не розумію, навіщо вони це зробили. Вони думали, ми звідти побіжимо? Росія не та країна. Ми збільшили нашу присутність. Там не було російських ПВО, тепер там С-400 стоїть. Якщо раніше Туреччина регулярно порушувала повітряний простір Сирії, тепер хай спробують політати", - сказав російський президент.

Відповідаючи на питання, чи стоїть за ІДІЛ "третя сила" Путін сказав, що "можливо, хтось в Анкарі і намагався лизнути американців в одне місце, не знаю, чи правильно вони поступили, чи ні. Можливо, говорили "ми російський літак завалимо, а ви закриєте очі на те, що ми окупуємо частину Іраку".