Вчені дослідили, як дзвін у вухах впливає на емоції

Постійний дзвін у вухах змушує страждати приблизно 30% людей старше 65 років. Дослідники з університету Іллінойсу почали з'ясовувати, як мозок адаптується до такого стану

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Science World Report

У першому дослідженні взяли участь добровольці з легким тіннітусом (дзвін у голові) і без нього. Учені робили учасникам фМРТ. У процесі сканування мозку добровольці слухали і оцінювали приємні, неприємні і нейтральні звуки, наприклад, плач немовляти, хихикання дітей і розмови людей.

Фахівці помітили, що в учасників з тіннітусом при обробці емоційної інформації активність у різних областях мозку підвищувалася сильніше у порівнянні з контрольною групою.

Щоб дізнатися більше, вчені провели друге дослідження. У ньому брали участь добровольці з тіннітусом різного ступеня тяжкості. За допомогою ряду тестів на увагу, емоції, слух і якість сну дослідники оцінили рівень дистресу через дзвін у вухах в учасників. Також вчені зробили добровольцям МРТ.

Дослідники виявили: учасники з більш низькими рівнями дистресу в процесі обробці емоційної інформації використовували не мигдалину, тісно пов'язану з емоціями, а лобові частки. Дана частина мозку відповідає за увагу, планування і контроль імпульсів. Так, ймовірно, активація лобових часток допоможе людям контролювати емоції і знизити рівень дистресу через дзвін у вухах.