Виробництво "Масандри" перенесуть на материкову Україну

Мінагрополітики планує перенести виробництво "Масандри" на неокуповану територію, щоб зберегти бренд за Україною

Про це сьогодні заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає Еспресо.TV з посиланням на повідомлення прес-служби.

Водночас радник міністра Олександр Лієв наголосив, що проект відродження в Україні бренду "Новий Світ" можна вважати реалізованим. За його словами, наступним кроком стане повернення Україні бренду "Масандра".

"Наше завдання зберегти й інші державні бренди. Адже, якщо торгову марку не використовують три роки, юридичне право на неї може бути втрачене. Натомість бренд «Масандра» Україна не використовує два роки. Відтак, наше першочергове завдання – дати українським підприємствам юридичну можливість випускати масандрівські вина під відповідними торговими марками", - наголосив Лієв.

Він зауважив на важливості збереження для України традиційних ринків кримських вин.

"Маємо дати можливість країнам, які вже багато років знають бренд "Масандра", і надалі споживати якісні українські вина", - зазначив Лієв. Він підкреслив, що перенесення виробництва на материкову Україну – тимчасове явище. "Крим – це Україна. Відтак після деокупації півострова підприємства із Ялти, Лівадії, Нового Свєту, інших кримських міст будуть і надалі виробляти традиційні для себе вина".