За добу в АТО 2 військових поранено, загиблих немає

За минулу добу внаслідок бойових дій на сході України загиблих серед українських військовослужбовців немає, двоє бійців отримали поранення

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що вчора в районі проведення АТО тривали бойові дії низької інтенсивності.

Так, на Луганському та Маріупольському напрямках учора бойовики активності не проявляли. Також не зафіксовано факту використання важкого озброєння з боку незаконних збройних формувань.

Водночас Лисенко наголосив, що в зоні АТО триває "снайперська війна" - перш за все, поблизу Авдіївки та Пісків.

Що стосується Донецького напрямку, то тут ворог порушив режим тиші поблизу селища Луганське, застосувавши гранатомет та кулемет. Аналогічна обстановка - на околицях Горлівки (у Зайцевому, Ленінському та Новгородському).

Речник з питань АТО відзначив, що всі ці обстріли були неприцільними і здебільшого тривали не більше 15 хвилин.

Найбільшу кількість ворожих провокацій вчора було зафіксовано у селищі Піски (2/3 від усіх збройних інцидентів на фронті). Тут обстріли тривали протягом усього дня - з 7 до 23 години.

Снайпери бойовиків, які займають позицію на території Донецького казенного заводу хімічних виробів та кладовища неподалік злітно-посадкової смуги аеропорту, вчора здійснили чотири прицільних обстріли по українських військових.

Окрім цього, режим тиші порушувався на лінії фронту Авдіївка - Опитне, де також працювали ворожі снайпери із селища Спартак.