Блогери висміяли пафосне відкриття "єдиноросами" злиденного дитячого майданчика в кримському селі

Фоторепортаж про відкриття у Сакському районі майданчика викликав насмішки над убогістю та відвертою гротесковістю заходу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на телеканал "Дождь".

Фотографії було опубліковано на сайті Сакського району ще 15 грудня. На них видно одиноку гірку, яку урочисто відкрили на фоні зруйнованих будівель. Замість піску, гірка закінчується голою землею. Та й весь майданчик – це гола травичка, на яку встановили гірку. Також за спинами дітей і дорослих можна розгледіти гойдалку та карусель. У дітей в руках кульки з логотипами партії "Единая Россия".

Фото: sakimo.rk.gov.ru

А 18 грудня фотографії помітили та почали активно репостити у соцмережах російські користувачі, супроводжуючи дописи саркастичними коментарями.

"Хлопці та дівчата прийшли на відкриття з батьками та друзями. Їх чекала весела розважальна програма, конкурси та подарунки. Ніхто не пішов зі свята без усмішки", - пише фотограф Рустем Адагамов.

 

"Нещодавно я писав про кращу в Росії автобусну зупинку, яку відкрили в селі Корткерос в Комі (зупинка була у вигляді бетонної плити, яка лежала на землі. – Ред). Думав, переплюнути їх ніхто не зможе, але ні! У Криму змогли!" – пише бізнесмен та фотограф Ілля Варламов.

 

В адміністрації Сакського району телеканалу "Дождь" розповіли, що у комплексі, який вони відкрили, насправді п'ять об'єктів, а не лише одна-єдина гірка серед поля.

"Ми відкрили п'ять об'єктів: гірка, карусель, гойдалка, лавка і лаз. Все коштувало 95 тис.  рублів. Їх просто не видно на знімках - фотограф не всі зняв", - цитує телеканал представника окупаційної влади Криму.