Браудер звинуватив генпрокурора Росії в причетності до смерті Магнітського

Голова Фонду Hermitage Capital Уільям Браудер звинуватив російського генпрокурора Юрія Чайку в смерті юриста Сергія Магнітського

Про це Уільям Браудер пише у прес-релізі повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Law and Order In Russia.

На думку Браудера, останні заяви генпрокурора Юрія Чайки пов'язані саме з тим, що він "не може не усвідомлювати, яку непривабливу роль він особисто зіграв у "справі Магнітського" і панічно боїться нових викриттів".

"Саме під керівництвом Чайки чиновники прокуратури потурали катуванням Магнітського в слідчому ізоляторі, а після загибелі Магнітського Чайка особисто зупинив розслідування висновку у справі Магнітського Ради з прав людини при президенті, а його підлеглі звільнили від відповідальності чиновників МВС, які переслідували Магнітського".

Браудер також наводить детальну хронологію подій, які, на його думку, свідчать щодо причетності Юрія Чайки до смерті Магнітського.

Браудер також згадує про те, що 18 грудня пропагандистський телеканал НТВ анонсував фільм на підтримку Юрія Чайки. У ньому буде розповідатись, судячи з анонсу, про зв'язок Фонду Браудера з Фондом боротьби з корупцією Олексія Навального.