Пєсков каже, що Кремль не перевірятиме корупційних дітей генпрокурора

Прес-секретар Володимира Путіна розповів, що адміністрація президента не перевірятиме бізнес синів генпрокурора Юрія Чайки, які стали фігурантами гучного антикорупційного розслідування

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

За словами Дмитра Пєскова, адміністрація президента може перевірити ситуацію на конфлікт інтересів.

У четвер, 17грудня, на щорічній прес-конференції Володимир Путін сказав, що треба перевірити, "порушували вони (діти генпрокурора Чайки. – Ред.) закон чи ні, "чи є в роботі генпрокурора якісь елементи, пов'язані з конфліктом інтересів, чи сприяв він якось цим дітям " та відзначив, що "для цього є контрольне управління президента".

Дмитро Пєсков розповів, що в адміністрації президента дійсно існує контрольний механізм, що включає в себе контрольне управління президента і управління з питань протидії корупції, але "цей механізм не займається контролем вільних підприємців".

"Якщо ви питаєте мене, чи буде цей механізм контролювати бізнес дітей Чайки, повнолітніх і самостійних підприємців, відповідь однозначна - ні", - сказав Пєсков.

Відносно чиновників, у тому числі генерального прокурора, перевірки можуть проводитися, розповів Дмитро Пєсков: "Контроль на предмет можливого конфлікту інтересів відповідно до законодавства, звичайно ж, здійснюється".