"Зоряні війни" встановили касовий рекорд першого дня прокату

За попередніми оцінками "Зоряні війни: Пробудження сили" зібрали у перший прокатний день у США $50-55 млн. Таким чином фільм встановив ще один рекорд, який до цього утримував блокбастер "Гаррі Поттер і Дари Смерті: Частина 2" (2011). Заключна частина поттеріани зібрала у прем’єрний день $43,5 млн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням Variety.

У форматі передпродажу було куплено квитків на сьому частину "Зоряних воєн" на загальну суму більш ніж у $100 млн. За оцінками експертів лише у прокаті США цей фільм має зібрати у прем’єрний вікенд більше $210 млн.

У понеділок стане відомо, чи зможе ця стрічка побити рекорд, що встановив цьогорічний фільм "Світ Юрського Періоду", який зібрав у перший вікенд $208,4 млн на внутрішньому ринку.

За підсумками прокату багато хто очікує, що картина отримає у світовому прокаті більше $2 млрд. До цього лише дві стрічки змогли досягти цієї суми: "Аватар" і "Титанік".

Нагадаємо, що студія Дісней, що випустила сьому частину "Зоряних воєн", у 2009 році купила права на екранізацію продовження франшизи у студії Lucasfilm за $4 млрд.

Читайте також: "Зоряні війни": У блиманні світил, серед світів

  •