У мережі почали збирати гроші на екранізацію "Empire V" Пелевіна

Режисер Віктор Гінзбург, який зняв фільм "Generation П" за романом Віктора Пелевіна, організував в інтернеті збір коштів на екранізацію іншої книги письменника - "Empire V"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

Краудфандінговий проект запущений на платформі planeta.ru. Режисер планує зібрати 15 млн рублів.

"Empire V" стане в деякому розумінні сиквелом "Generation П", відповіддю на питання, що залишилося без відповіді: "Хто цим всім керує?", але персонажі, сюжет, дух нового фільму - це вже зовсім інша, окрема, паралельна історія, подібної до якої кіноглядачі ще не бачили ", - прокоментував Гінзбург.

У пості на planeta.ru він розмістив думку самого Пелевіна про нову екранізацію: "Я дуже хочу, щоб ти зняв "Ампір" - мені цікаво побачити, як це було насправді. З "Generation П" ти це вже показав".

Гінзбург додав, що загальний бюджет фільму - 400 млн рублів. За його словами, 15 млн потрібні на оплату підготовчого періоду: планування знімального графіка, побудови декорацій, завершення дизайну світів і перетворень в комп'ютерній графіці, розробки трюків, костюмів та спеціального гриму, а також кастингу. Зйомки призначені на літо 2016 року, прем'єра - на 2017 рік.

Роман "Empire V" опублікований у 2006 році. У центрі сюжету - молодий хлопець Роман, випадково перетворився на вампіра і вимушений вчитися жити за новими правилами серед інших йому подібних.