ЗМІ розповіли про весілля молодшої дочки Путіна

Після прес-конференції Путіна РБК та Reuters опублікували свої розслідування щодо бізнесу зятя Путіна

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на розслідування РБК та Reuters.

Молодшою дочкою Путіна ЗМІ вважають гендиректора організації "Иннопрактика", проректора МГУ Катерину Тихонову. На своїй прес-конференції Путін не підтвердив, але й не спростував те, що Тихонова – його донька. Сказав лише, що не буде обговорювати те, чим займаються дві його доньки, мовляв, це їхня приватна справа, а в бізнес і політику вони не лізуть.

Втім, як з'ясували РБК та Reuters, чоловік Тихонової 33-річний Кирило Шамалов – успішний бізнесмен.

Він син Миколи Шамалова, який, як пише РБК, разом із Путіним був співзасновником дачного кооперативу "Озеро".

Шамалов-молодший у 26 років став віце-президентом з адміністративної підтримки бізнесу хімічного холдингу "Сибур". До цього він встиг недовго попрацювати в "Рособоронекспорті", "Газпромі" та "Газпромбанку", а потім ще три роки був спеціалістом в департаменті економіки та фінансів уряду.

В "Сибурі" робота Шамалова полягала у підтриманні зв'язків з державними органами.

Reuters оцінює статки Шамалова-молодшого мінімум у $2,85 млрд.

У матеріалі агентства під заголовком "Товариський капіталізм: чоловік, що одружився на донці Путіна та впіймав удачу", розповідається про весілля Катерини Тихонової та Кирила Шамаєва.

Воно відбулося на гірськолижному курорті Ігора в Ленінградській області в лютому 2013 року.

За словами співрозмовника Reuters, наречена була в обробленому перлами весільній сукні, а наречений убрався в темний костюм. Після весілля молодята каталися на трійці.

Жениха та наречену називали Катерина і Кирило, без згадки прізвищ, однак для персоналу Ігори не було секретом, що заміж виходить дочка президента.