Насіров та Саакашвілі переводять "сірі схеми" на Херсонську митницю

Глава ДФС Роман Насіров і губернатор Одещини Михайло Саакашвілі домовилися, що всі митні "сірі схеми" переїжджають в інші регіони, але "грузинська команда" дивиться крізь пальці на транзит "сірих вантажів" через свою область

Як пише Сергій Дяченко в своїй статті "Насіров і Саакашвілі домовилися не сваритися через митницю", таким перевалочним пунктом може стати Херсонщина. Зокрема, на теперішній час на Херсонській митниці в якості першого заступника стажується Олександр Гаврилюк, який до цього працював начальником митного поста в Іллічівську Одеської області.

"Варто зазначити,  що Гаврилюк останні 5 років працював начальником митних постів "ЗАЗ" та "Бонд" в Іллічівську,  через які проходять всі основні вантажопотоки, що складаються з "білих" і "сірих" вантажів. Головним "дахом" Гаврилюка за часів Януковича був начальник Одеської митниці Володимир Григор'єв, який орієнтувався на Юру Єнакієвського. Революція фактично змела і Григор'єва, і Єнакіївського, начальників на Одеській митниці вже кілька змінилося, а от Гаврилюк увесь час залишався на своєму місці, і, судячи з усього, вже безпосередньо працює з Києвом і кількома головними одеськими гравцями на ринку "сірих вантажів", - пише depo.ua.

Утім, як пише depo.ua.  з приходом на Одеську митницю Марушевської виникло деяке напруження і дискомфорт і в Києві, і в Іллічівську, і в грузинській команді. Сакашвілі побоюється зіпсувати репутацію, але й боротися з "сірими потоками" йому та Марушевській бракує сил та досвіду. І в якості компромісу,  Гаврилюка та його команду переводять на Херсонщину, щоб уникнути конфліктів між Саакашвілі та Насіровим.

Нагадаємо, в понеділок, 14 грудня,  відбулася акція протесту за очищення теперішньої влади від прибічників колишнього президента. Під стіни ДФС вийшли громадські активісти, митні брокери, приватні підприємці, а також представники митно-брокерських компаній, які зараз, вже при новій владі відчувають такі ж утиски, як і за часів президенства Януковича. Окремою вимогою було недопущення переведення одного з керівників митного посту на Одещині Олександра Гаврилюка на аналогічну посаду в Херсонську область.  У середу 16 грудня, громадські активісти зустрілися з представниками Державної фіскальної служби та офіційно передали свої вимоги. Натомість,  представники ДФС пообіцяли розглянути дані питання.