Сирієць 7 годин плив до Греції заради нового життя

Молодий сирієць Амір Метр 7 годин плив із Туреччини до Греції, щоб почати нове життя в Європі

Відзначається, що чоловік перебував у національній збірній з плавання в Дамаску, однак мало не потонув під час своєї подорожі до грецького острова Самос. За словами сирійця, він зважився на такий крок, оскільки у нього не було грошей, щоб заплатити контрабандистам, які перевезли б його в Європу, а його сім'я втратила будинок у результаті громадянської війни.

Упродовж кількох місяців Амір Метр готувався до "небезпечної переправи" і тренувався на морському узбережжі Бейрута, де він жив після того, як покинув Сирію в травні цього року. У вересні цього року він вирішив відправитися в Грецію від берегів турецької провінції Айдин.

"Кожну секунду я думав, що помру, але я продовжував плисти. Я дивився на скелі перед собою і думав про те, що це моє майбутнє", - розповів молодий чоловік. Після того, як він дістався до Самоса, йому довелося пройти ще близько 11 км до порту, де він міг офіційно зареєструватися у статусі біженця.

За даними видання, в даний час Амір Метр знаходиться в центрі для біженців у Швеції. За його словами, він не єдиний, хто зважився доплисти до Європи. Тим не менш, він додав, зараз на таке ніхто не наважується, оскільки температура води стала занадто низькою.