Ердоган звинуватив у торгівлі нафтою ІД "голову шахової федерації Росії"

Президент Туреччини заявив, що документи Держказначейства США доводять, що нафтою терористів Ісламської держави торгує президент російських шахістів

Про це Реджеп Таїп Ердоган сказав під час виступу в місті Бурса, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Daily Sabah.

"Ми в курсі того, що глава російської шахової федерації купує нафту в Дайєш (арабська назва Ісламської держави. – Ред.) і поширює її світом, казначейські документи США доводять це", - сказав турецький президент.

Прізвища Ердоган не назвав.

Російські ЗМІ висловили припущення, що він мав на увазі президента міжнародної шахової федерації (FIDE) та колишнього голову Калмикії Кірсана Ілюмжинова.

"Я не маю жодного відношення до торгівлі нафтопродуктами не тільки на території Турецької республіки, арабських і європейських країн. Я не пов'язаний ні з урядами, ні з юридичними або фізичними особами. Я поняття не маю, кого він (Ердоган. – Ред.) мав на увазі", - цитує Ілюмжинова "Российская служба новостей".

Президентом Російської шахової федерації є Андрій Філатов. Що цікаво, одночасно він ще й співвласник компаній Global Ports и Globaltrans. Обидві мають відношення до перевезення нафти та працюють. В інфраструктурі цих компаній є нафтові термінали, а також танкери для транспортування нафтопродуктів.