Кабмін хоче зробити мораторій по "боргу Януковича" безстроковим

Кабмін пропонує скасувати граничний термін дії мораторію на виплати за зовнішніми боргами

Про це йдеться в пояснювальній записці до урядового законопроекту №3677, зареєстрованому в парламенті 18 грудня і оприлюдненого у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

У тому числі уряд хоче скасувати граничний термін мораторію на випущені в грудні 2013 року і викупленим Фондом національного добробуту РФ дворічним єврооблігаціями на $3 млрд, який закінчується 1 липня 2016.

"Для пошуку подальших шляхів реструктуризації зазначених облігацій та зовнішніх запозичень суб'єктів господарювання державного сектору економіки, забезпечених державними гарантіями, фінансовим радником Міністерства фінансів компанією Lazard Freres SAS рекомендовано здійснити тимчасове призупинення здійснення платежів з погашення та обслуговування державного боргу, а також гарантованого державою боргу", - йдеться в пояснювальній записці до урядового законопроекту.

Читайте все по темі: Борг Януковича

Уряд вказує, що такий мораторій може бути скасований в будь-який час у разі імплементації домовленостей з власниками єврооблігацій із погашенням у грудні 2015 року та кредиторами держкомпаній під держгарантії.