Обама збере всесвітній саміт щодо кризи з біженцями

Уряд Сполучених Штатів має намір зібрати в 2016 році саміт вищого рівня в рамках проведення наступної сесії Генеральної асамблеї ООН для обговорення шляхів подолання проблем глобальної кризи біженців

Про це заявила в понеділок після зустрічей у Раді Безпеки ООН постійний представник США при Організації Саманта Пауер, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Президент Обама під час зустрічей високого рівня наступної Генасамблеї ООН планує організувати саміт з питань глобальної кризи біженців", - зазначила вона.

За словами Пауер, "нинішній рік показав із наболілою ясністю, що ті системи, які ми маємо зараз, ті підходи та фінансування є неадекватними для вирішення проблеми".

Американський представник зазначила, що на саміті планується обговорити, зокрема, проблеми розселення біженців, роботи освітніх програм та забезпечення працевлаштування.

"Саміт стане частиною зусиль з боку Сполучених Штатів та їхніх міжнародних партнерів на виконання нових зобов'язань в межах викликів, які стоять перед ООН", - зауважила американський дипломат.