Жінки в Раді працюють ефективніше, ніж чоловіки, - "ОПОРА"

Відповідно до аналізу "Громадянської мережі ОПОРА", депутатки були кращими за кількістю виступів, поданих законопроектів і депутатських запитів, рівнем відвідуваності та відповідальності у процесі

Про це повідомляє сайт "ОПОРИ", передає Еспресо.TV.

В середньому на кожну парламентарку, яких у цьому скликанні найбільше за всю історію Ради, припадає 46 зареєстрованих законопроектів.

За рік парламентської діяльності жінки зареєстрували 2314 законопроектів (17,45% від загальної кількості законопроектів), виступили 1232 рази (16,24%) та подали 524 депутатських запити (11,45%).

"Таким чином, у середньому на одну депутатку припадає 46 законопроектів та 24 виступи. Тим часом у середньому на одного депутата-чоловіка припадає - 30 законопроектів і 17 виступів", - повідомляє "ОПОРА".

Також жінки-парламентарки більш категоричні під час голосування, натискаючи кнопку "проти".

Серед жінок найбільше ігнорують голосування представниці "Опозиційного блоку": Юлія Льовочкіна (63,56% «неголосувань»), Тетяна Бахтеєва (51,12%), Наталія Королевська (50,74%).

Льовочкіна також найбільша прогульниця серед жінок-депутаток.

100% засідань Ради серед жінок відвідали представниця "Народного Фронту" Олена Бойко і Наталія Новак з "Блоку Петра Порошенка".