Бойовики на Донбасі все частіше йдуть у наступ

У зоні АТО помітно збільшилася кількість спроб наступальних дій тактичного рівня з боку незаконних збройних формувань

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Під час обстрілу позицій сил АТО і цивільних об'єктів на Донбасі російсько-терористичні війська все активніше використовують важкі озброєння (122-мм артилерія і танки), які повернуті бойовиками і російськими військовослужбовцями на позиції на багатьох ділянках уздовж лінії розмежування", - зазначив Тимчук.

За його інформацією, по всій ділянці від Мар'їнки до північних околиць Горлівки (включаючи Мар'їнку, Красногорівку, Піски, Опитне, Авдіївку, Новгородське, Шуми, Майорск, Зайцеве) терористи ведуть постійні обстріли.

При цьому в районі Мар'їнки і Красногорівки бойовиками активно використовуються міномети і гранатомети, в районі Донецького аеропорту та Опитного фіксувалося кілька вогневих груп терористів, у тому числі з бронетехнікою, обстріли велися зі стрілецької зброї, мінометів, гранатометів і штатного озброєння ББМ.

Між Кіровим та Новоселівкою на захід від Горлівки, крім мінометів і гранатометів, супротивник двічі застосував 122-мм артилерію.

Тимчук додав, що на південь від Донецька в районі Старогнатівки і Гранітного також відзначається зростання активності терористів, на приморському напрямку - перегрупування сил і обстріли (включаючи міномети 82-мм), в районі Світлодарського плацдарму - міномети, епізодично ЗУ-23-2.

В районі Жованка - Зайцеве по двом передовим опорним пунктам сил АТО працювали танки бойовиків (вісім пострілів ОФ-снарядами) під прикриттям ЗУ-23-2.