Мартиненко подав приклад представникам правлячої фракції. Подивимося, хто на це зважиться, - Небоженко

Своєю добровільною відмовою від депутатського мандата член фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко показав, що не боїться розслідувань, і подав яскравий приклад депутатам інших фракцій

Про це заявив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, коментуючи сьогоднішнє голосування про позбавлення Мартиненка депутатських повноважень.

"В Україні це дуже незвичайне явище, коли народний депутат під тиском скандалу, роздутого навколо нього, добровільно подає у відставку. Це добровільна відставка, якій не передували якісь кримінальні звинувачення з боку співробітників правоохоронних органів", - сказав він.

"Своєю відставкою Мартиненко показав, що не боїться будь-яких розслідувань і, найголовніше, подав яскравий приклад іншим. Подивимося, хто на це зважиться з правлячих фракцій", - додав директор Соціологічної служби "Український барометр".

Експерт також зазначив, що за відповідну постанову проголосувало багато людей, які стояли поруч з Мартиненком на Майдані.

"Микола Мартиненко не тільки багата людина - він був одним з організаторів і фінансистів Майдану і особисто ризикував, перебуваючи там упродовж усієї Революції гідності. Виходить, що ті, хто тоді були поруч з Мартиненком, голосували проти нього у Верховній Раді, а це говорить не тільки про моральний склад наших депутатів, а й про міру політичної солідарності тих, хто прийшов до влади після Майдану ", - підкреслив Віктор Небоженко.

За його словами, чималу роль у цій історії зіграв депутат фракції БПП, колишній журналіст і один з лідерів так званої антикорупційної інквізиції Сергій Лещенко. "Правда, незрозуміло, чому він почав критику саме з Мартиненка, а не з представників своєї фракції, але сподіваюся, що тепер, після відставки Мартиненка, Лещенко займеться Кононенком та іншими", - додав експерт.