Павел Коваль, Андрій Павлишин, Зоряна Рибчинська і Олег Гнатів (Мох з Familia Perkalaba) у "Студії Захід з А.Борковським". Сьогодні о 22:00

Політичний і не політичний погляд на події в Україні

Сьогодні в ефірі програми "Студія Захід з Антоном Борковським":

Павел Коваль, екс-депутат Європарламенту й колишній віце-міністр закордонних справ за президентства Леха Качинського, аналізуватиме загрози, що постають перед Україною внаслідок можливого "поцілунку" між ЄС та Росією, реальність "кримського пакту" між Україною та Туреччиною,  а також кремлівську стратегію впровадження України в хаос.

Член українського ПЕН-клубу, перекладач Андрій Павлишин і культуролог Зоряна Рибчинська говоритимуть про причини бурхливої реакції низки українських діячів культури й освіти, котрі звинуватили професора Гарварду Георгія Грабовича у "нестримному лібералізмі" й у тому, що він, мовляв, доводив, що Шевченко "міфотворець, "шаман" і  "популіст". Нагадаємо, завідувача кафедрою української літератури у Гарвардському університеті Георгія Грабовича було висунуто на Шевченківську премію. На захист доброго імені професора Грабовича одразу стало чимало знакових інтелектуалів, котрі назвали кампанію проти Грабовича брудною, адже формулювання професора були вирвані з контексту і перекручені.

Представник українського андеграунду, продюсер гурту familia PERKALABA Олег Гнатів (Мох), дасть оцінку українським політичним і метафізичним процесам, а також перспективам розвитку української музичної культури.