Подання на арешт Клюєва готове, - справа за Радою, - Геращенко

Регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання генерального прокурора України Віктора Шокіна на затримання та арешт позафракційного народного депутата Сергія Клюєва, однак на порядку денному парламенту цього питання досі немає

Про це повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт", член колегії МВС Антон Геращенко на Facebook, передає Еспресо.TV.

"ГПУ направила подання на арешт Сергія Клюєва. Воно розглянуто регламентним комітетом Ради і готово до голосування на завтра. Залишилося лише прийняти політичне рішення про внесення цього питання до порядку денного завтрашнього засідання. Поки що цього питання в порядку денному немає", - написав він.

Геращенко нагадав, що ще в червні поточного року Генпрокуратура звернулася до Верховної Ради з пропозицією про дачу згоди на притягнення Клюєва до кримінальної відповідальності за фактами розкрадання державних коштів та зловживань при отриманні кредитів державних банків.

"ВР таку згоду дала. Однак Сергій Клюєв втік від відповідальності, виїхавши в Росію", - додав він.

Крім того, депутат прогнозує, що четвер, 24 грудня, може стати останнім днем ​​роботи Верховної Ради в році, що минає.

"Зараз закінчуються останні консультації з питання прийняття пакету законів, необхідних для ухвалення бюджету-2016. І, швидше за все, бюджет 2016 завтра буде прийнятий", - сподівається Геращенко.