Путін бачить у мені загрозу на виборах-2016, - Ходорковський

Екс-глава нафтокомпанії ЮКОС Михайло Ходорковський заявив, що заочний арешт, про який у середу, 23 грудня, оголосив російський Слідчий комітет, означає для нього неможливість компромісу з російською владою

Про це він повідомив в інтерв’ю ВВС, передає Еспресо.TV.

На думку Ходорковського, президент Росії Володимир Путін вважає його серйозною загрозою на виборах 2016 року в Думу. Саме в цьому він бачить причину свого переслідування.

"Упевнений, що не мине й десяти років, і режим зміниться. І мої зусилля зіграють в цьому не останню роль", - сказав Ходорковський.

Його звинувачують у вбивстві мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова, що стався в 1998 році, а також у замаху на вбивство В'ячеслава Кокошкіна, який супроводжував Петухова, і в двох замахах на бізнесмена Євгена Рибіна, під час одного з яких загинув його охоронець.

На наступний день після повідомлення про отримання повістки Ходорковський дав прес-конференцію в Лондоні, в ході якої відкинув свою причетність до вбивства Пєтухова.

Також Ходорковський сказав, що вважає революцію в Росії неминучою, а те, що відбувається в країні, він розцінив як "повноцінний конституційний переворот".