Аваков призначив начальника у справах учасників АТО

Начальником знову створеного Управління МВС у справах учасників АТО призначено Василя Мельника

Про це міністр внутрішніх справ повідомив у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Навіть сухі рядки казенної довідки розповідають дуже багато: 48 років, учасник АТО, боєць батальйону особливого призначення "Київ–2", переніс важке поранення, нагороджений медаллю "Захисник Вітчизни" за особисту мужність та відвагу, проявлені при захисті України та нагородним пістолетом, майор Національної поліції", - розповідає Аваков про новопризначеного управлінця.

І навів факти з біографії, які не потрапляють до особової справи.

"Служив в міліції у Львівській області – коли почався Майдан, звільнився та поїхав до Києва. Як він сам говорить: допомагав , чим міг…18 лютого стояв на варті біля готелю Україна… Відразу після перемоги Майдану та початку російської агресії пішов записуватись добровольцем – спочатку не хотіли брати за віком. Однак, таки вступив до добровольчого батальйону МВС "Київ-2" і, як він каже, отримав подарунок на день народження – 11 серпня приїхав до АТО. Був важко пораненим, втратив ногу. Потім – лікування, реабілітація, протезування. Сьогодні – знову у строю", - сказав Аваков.

"В Положенні про Управління, яке очолив Мельник, зазначено: реалізація соціально-гуманітарної політики держави по відношенню до учасників АТО і членів сімей загиблих... В умовах війни та економічних складнощів – це дуже складна робота для для сильної людини. Тому я призначив Василя Мельника. Допомагайте!" - закликав міністр.