Путін про зростання цін у Росії: У всьому винні спекулянти

Президент Росії Володимир Путін на нараді з Кабміном назвав підвищення цін на основні продукти і товари в Росії необгрунтованим і спекулятивним, закликавши уряд стримувати їх зростання

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

"Сьогодні необгрунтоване, прямо скажемо, спекулятивне підвищення вартості продуктів, товарів, послуг призводить до зниження життєвого рівня людей. Потрібно використовувати всі наявні ринкові інструменти для стримування зростання цін, розширити частку недорогих, але якісних вітчизняних товарів", - наголосив Путін.

Говорячи про економічні перспективи, російський президент попередив, що негативні фактори, що впливають на російську економіку - низька ціна на нафту і міжнародні санкції - в найближчому майбутньому не зникнуть.

"Потрібно бути готовими до того, що період низьких цін на сировину і на наші основні експортні товари і, можливо, зовнішнє обмеження можуть затягнутися. Необхідно самим досягати результату на наявній базі, поточні складнощі повинні послужити стимулом для підвищення ефективності економіки і соціальної сфери", - сказав Путін.

Майже ідентичну заяву Володимир Путін робив в кінці січня цього року. На зустрічі з губернаторами він також звинуватив торговельні компанії в необґрунтованому завищенні цін на основні продукти і закликав владу регіонів "вживати своєчасних заходів" зважаючи на це.

За півроку після цієї заяви, за оцінкою Росстату, продукти в Росії подорожчали на 10%.