Рада залишила пільги з ПДВ для українського кіно та перекладу українською

Відповідні правки були внесені в законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

На засіданні Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності установили зберегти пільги для українського кінематографу. Народний депутат та голова Комітету Микола Княжицький виніс це питання на обговорення в Раді.

За відповідне рішення проголосував 251 народний депутат. Таким чином, дію пільги з ПДВ для постачання виробництва національних фільмів і перекладів фільмів на українську мову подовжено.

Нагадаємо, раніше новий Податковий кодекс не продовжував пільги з ПДВ для постачання, виробництва і розповсюдження національних фільмів (пункт 12 підрозділу 2 Перехідних положень чинного Кодексу). Зокрема, на шляху українських стрічок до кінотеатрів з'являлися б нові фінансові перепони, адже 20% варто було б сплачувати і за демонстрацію, розповсюдження або публічне сповіщення фільмів, постачання, виробництво і тиражування іноземних фільмів, озвучених або субтитрованих українською мовою. 

Як наслідок, українських фільмів стало би менше в українських кінотеатрах, а європейські та американські стрічки з'явилися б в російському дублюванні, а не українському.

Читайте також: Чи вб'є новий Податковий кодекс українське кіно