Танці більш корисні для здоров’я, ніж біг, плавання та їзда на велосипеді

Дослідження показало: танці дозволяють спалити більше калорій за годину, ніж біг, плавання або їзда на велосипеді

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Учені з університету Брайтона зазначають: досить 30 хвилин занять зі свінгу, стріт-денсу або контемпорарі, щоб привести себе у форму. Плюс, танці позитивно впливають на психологічний стан людини за рахунок соціальної взаємодії та допомагають боротися з втомою.

Дослідники зібрали групу з 15 танцюристів 24-38 років, і запропонували їм відвідати кілька занять. Під час тренувань замірялося серцебиття, енерговитрати і психологічний стан. Були 30-хвилинні заняття балетом, бальними танцями та ін. У ході дослідження враховувався кожен рух танцюриста. Плюс, учасники за підсумками занять ділилися своїми емоціями.

Виявилося, під час занять танцюристи спалювали більше калорій, ніж під час бігу, катання на велосипеді або плавання. Наприклад, за 30 хвилин свінгу згорали 293 калорії, під час бігу - 264, під час плавання - 249. При цьому балет, всупереч очікуванням, включав в себе періоди навантаження особливо високої інтенсивності.

Що стосується подоланої відстані, то найбільше протанцювали під час занять зі стріт-денсу (3,6 кілометра). Під час занять з балету і контемпорарі - 1,2 і 1,6 кілометра відповідно. Це еквівалентно бігу на доріжці протягом 10 хвилин.